SERBIAN VISIONS je vikend manifestacija, multikongres koji u svojih 60 dvočasovnih manifestacija obuhvata širok spektar tema: ljudska prava, ekonomiju, EU integracije, obrazovanje, kulturu, zdravlje, zaštitu životne sredine, bezbednost, inovacije, kao i mnoge druge koje čine viziju za bolju budućnost Srbije.

Cilj multikongresa je jačanje uloge civilnog društva u zemlji i stvaranje povoljnijeg privrednog ambijenta, umrežavanje i informisanje aktivne publike. Serbian Visions je "festival civilnog društva".     

24 - 25. novembar 2018. 

(subota i nedelja, od 10 do 20h)

Hotel Radisson Blu Old Mill, Beograd

Sadržaj SERBIAN VISIONS:

√ 60  dvočasovnih manifestacija u toku jednog vikenda

√ 60   raznovrsnih učesnika - organizatora svojih manifestacija: NVO, instituta, udruženja, univerziteta, fakulteta, stručnih asocijacija, kompanija i dr.

√ 60  različitih formi predstavljanja: diskusije, forumi, prezentacije, radionice, seminari, filmske projekcije i dr.

√ 60   zanimljivih tema iz oblasti: ljudskih prava, ekonomije, obrazovanja, kulture, inovacija, zdravlja, zaštite životne sredine, EU integracija i dr.

√ 60   i više razloga za dolazak na Serbian Visions

-    Ulaz je besplatan

-    Pozvani su svi zainteresovani građani da posete manifestaciju 

-    Nije potrebno prijavljivanje za pojedinačne događaje

ORGANIZACIJA I KONCEPT

- Organizator Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija) vrši zakup hotela, tj. 6 konferencijskih sala (35, 40, 45, 50, 90 i 120 mesta) hotela Radisson Blu Old Mill

-   Poziv za prijavu učešća upućuje se putem mejla na potencijalne učesnike: NVO, asocijacije, udruženja, institute, univerzitete i fakultete, institucije u zemlji

-  Zainteresovani su dužni da popune formular pomoću kojeg dobijamo povratnu informaciju o temi koju bi organizacija obradila, načinu, kao i o očekivanom broju posetilaca na njihovoj dvočasovnoj manifestaciji

-    Zainteresovane organizacije koje nisu dobile poziv putem mejla mogu se prijaviti za učešće preuzimanjem formulara sa našeg sajta

-    Selekcija učesnika vrši se: prema našem iskustvu iz prethodne dve godine, dobijenim preporukama i tematskim oblastima koje su najavljene

-    Program celokupne manifestacije (sa 60 događaja) izrađuje Serbian Visions tim 

Serbian Visions tim će i 2018. godine dodeliti nagrade za najbolju viziju i najbolji društveni angažman.

PUBLIKA I KOMUNIKACIJA

Po završenom izboru svih 60 učesnika/suorganizatora, svako od njih se obavezuje na informisanje publike o svojoj pojedinačnoj, kao i o celokupnoj vikend manifestaciji kroz celu svoju mejling listu, i to najmanje 2 puta:

1. put slanjem mejla sa pozivom za svoju manifestaciju, sa terminom održavanja

2. put slanjem celog programa (koji pre toga dobijaju od nas), najmanje 5 dana pre događaja kroz celu svoju mejling listu i društvene mreže

Suorganizatori će dobiti specijalno dizajniranu cover fotografiju koju treba da postave na svoje društvene mreže (ako ih poseduju) u periodu 16 - 23. novembra, kao i da podele Serbian Visions Facebook event.

Program sa svih 60 događaja nalaziće se na sajtovima multikongresa Serbian Visions i Nemačko-srpske privredne komore, sajtu partnera Privredne komore Srbije, sajtu Vladine kancelarije za saradnju sa civilnim društvom i sajtovima svih organizacija učesnica koje poseduju isti.

Kroz prodajnu mrežu „Moj kiosk“ deliće se i ove godine flajer sa programom na 200 frekventnih prodajnih mesta u gradu, dva dana pred manifestaciju.

Dodatno ostvarujemo saradnju sa društveno-odgovornim medijima, koji šire informacije o održavanju multikongresa Serbian Visions.