Završen prvi multikongres u Srbiji

Prvi multikongres u Srbiji, Serbian Visions, održan je tokom vikenda, 16. i 17. maja 2015. u Radisson Blu Old Mill. Veliki vikend događaj sa 60 različitih dvočasovnih manifestacija, privukao je oko 3000 posetilaca. Učesnici Serbian Visions-a su imali priliku da predstave rad svojih organizacija, svoje projekte, ideje, vizije i teme za koje se zalažu, da predstave i svoje kapacitete, prednosti, potrebe itd. Pored pozivanja svoje publike i ciiljne grupe, na ovom događaju nudile su se mogućnosti za razmenu ideja sa publikom ili sa drugim učesnicima, kao i susreta sa drugim aktivnim građanima, koji su zainteresovani ili angažovani u radu civilnog društva.

Mi se kao organizacioni tim zahvaljujemo našem partneru u ovom projektu, Privrednoj komori Srbije, kao i potpredsednici Vlade gospođi Kori Udovički.

Posebnu zahvalnost dugujemo Radisson Blu Old Mill Hotel-u, našem članu, na velikoj podršci u svim segmentima sprovođenja ovog projekta, kao i našim članovima učesnicima koji su bilo kroz sponzorstvo ili izlaganje na štandovima doprineli da Beograd po prvi put ima manifestaciju ovog tipa. 

Zahvaljujemo se i svim nevladinim i drugim organizacijama na angažovanju i lepoj saradnji.

Takođe i medijima koji su prepoznali jednu novinu i bitan događaj za celu Srbiju.

Vaš SERBIAN VISIONS tim

Subota, 16.05.2015.

Nedelja, 17.05.2015.

Flash is required!

Svečano otvaranje prvog mutikongresa u Srbiji "Serbian Visions"

Na svečanom otvaranju prvog multikongresa u Srbiji, Serbian Visions, mnogobrojne predstavnike iz nevladinih organizacija i privrede u hotelu Radisson Blu Old Mill pozdravili su potpredsednica Vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički, predsednik Nemačko-srpskog privrednog udruženja Dr Ronald Seeliger i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

"Ne može Srbija da se promeni ako država menja samu sebe, već to moraju da urade građani svojim idejama i inicijativama", rekla je potpredsednica Vlade Kori Udovički. Ronald Seeliger smatra da kongres civilnog društva doprinosi razvoju društva i da privreda ne može da se sagleda izolovano nego da predstavlja deo društva. On je podsetio da je u Nemačkoj, koja ima 80 miliona stanovnika, oko 20 miliona ljudi organizovano u nevladine organizacije, kojih u toj državi ima oko 600.000 i da one predstavljaju posebnu profesionalnu granu.

Serbian Visions kao specifičan koncept okupljanja civilnog sektora i privrede na jednom mestu, ima veliki značaj, pre svega, jer doprinosi jačanju građanske inicijative i stvaranju povoljnijeg poslovnog okruženja, istakao je Marko Čadež, predsednik PKS-a.

Pored prezentacija raznovrsnih ideja, diskusija na aktuelne teme iz društva kao i razmena iskustva i predstavljanja novih projekata, građani mogu da se informišu o sistemu franšiza, kako da pokrenu svoje preduzeće ali i čime se suočavaju predstavnici diskrimisanih grupa.

Prvi multikongres te vrste u Srbiji traje ceo vikend i održaće se u hotelu Radison Blu Old Mill u Beogradu, preko puta Beogradskog Sajma. Raspored svih 60 manifestacija možete naći na sajtu: http://www.serbian-visions.rs. Svi građani su dobrodošli! Ulaz je besplatan.

Flash is required!

Multikongres Serbian Visions, 16. i 17. maja u Beogradu - održana konferencija za novinare

13.05.2015.  Prvi multikongres u Srbiji „Serbian Visions", koji okuplja organizacije civilnog sektora i privrede biće održan ovog vikenda u hotelu Radisson Blu Old Mill u Beogradu, a organizatori očekuju veliki broj učesnika i posetilaca.

Manifestacija će se održati 16. i 17. maja, a obuhvata 60 dvočasovnih događaja sa više od 10 tematskih celina, najavili su organizatori - Nemačko-srpsko privredno udruženje (DSW) i Privredna komora Srbije (PKS). 

Predsednik PKS-a Marko Čadež naglasio je, predstavljajući tu manifestaciju, značaj saradnje civilnog sektora i privrede. Neke od tema multikongresa biće posvećene ekonomiji, inovacijama, EU integracijama, bezbednosti, ljudskim pravima, franšizama, „start up“ uslovima za malu privredu, edukaciji, zaštiti životne sredine, sportu, unapređenju i očuvanju zdravlja, zaštiti ljudskih prava, EU integracijama, pristupnim fondovima,organskoj hrani, bezbednosti... Detalji

Flash is required!

Potpisan memorandum o saradnji za Serbian Visions između Privredne komore Srbije (PKS) i Nemačko-srpskog privrednog udruženja (DSW)

27.mart 2015. u Privrednoj komori Srbije potpisan je Memorandum o saradnji za prvi multikongres u Srbiji „Serbian Visions“ između Nemačko-srpskog privrednog udruženja (DSW) i Privredne komore Srbije (PKS). Serbian Visions će se održati 16. i 17.maja 2015.godine u hotelu Radisson Blue Old Mill, kao spoj privrede i civilnog sektora na jednom mestu. Privredna komora Srbije učestvovaće sa DSW-om u pripremama, organizaciji kao i realizaciji ovog projekta.

Aktivnosti i podrška Privredne komore Srbije će od strane organizatora DSW-a biti predstavljene pod sloganom „U saradnji sa PKS“. ...Detalji

Flash is required!

Održana prezentacija za organizacije civilnog sektora

27.februar 2015. u hotelu Radisson Blu Old Mill u Beogradu predstavljen je projekat DSW-a, Serbian Visions, prvi multikongres u Srbiji. Prezentaciju za organizacije necivilnog sektora održala je koordinator DSW-a Doris Danilović. Direktor Martin Knapp uputio je i ohrabrio sve prisutne na prijavu i učešće na ovom, za sada jedinstvenom formatu okupljanja civilnog sektora i privrede na jednom mestu. Serbian Visions, prvi multikongres, u Srbiji održaće se 16. i 17. maja 2015.godine.